De opgejaagden

De Opgejaagden is een indrukwekkende musicalproductie geschreven door Josh Hassing, gebaseerd op het boek (naslagwerk ) van Ab van Dien. Het geeft memoires weer van een tijd in een onderduikershol.

Leven in een groot gat in de grond ergens in het bos van Valthe, in de zuidoosthoek van Drenthe. In een zeer onrustige tijd (1942-1945), bang, onzeker, met mensen die je niet kent , samen in een donker hol. Eten en drinken worden gebracht, wanneer het kan. Nooit zeker zijn van hoe en wat er gebeurd. Afhankelijk zijn van mensen , die je moet vertrouwen. Of je wil of niet, je hebt geen keuze. Wacht af en heb vertrouwen. Wat doet dit met mensen?

Na een succesvolle serie voorstellingen in 2013, wilden wij de musical speciaal in het kader van 75 jaar vrijheid opnieuw opvoeren. Helaas is de voorstelling vanwege maatregelen omtrent Covid-19 niet doorgegaan. Mogelijk wordt de voorstelling verplaatst naar 2025 bij de viering van 80 jaar vrijheid. Had u reeds kaarten gekocht voor 2020? Neem dan voor teruggave contact op met het Atlasttheater.