De opgejaagden

De Opgejaagden is een indrukwekkende musicalproductie geschreven door Josh Hassing, gebaseerd op het boek (naslagwerk ) van Ab van Dien. Het geeft memoires weer van een tijd in een onderduikershol.

Leven in een groot gat in de grond ergens in het bos van Valthe, in de zuidoosthoek van Drenthe. In een zeer onrustige tijd (1942-1945), bang, onzeker, samen zijn met mensen die je niet kent in een donker hol. Eten en drinken worden gebracht wanneer het kan. Nooit zeker zijn van hoe en wat er gebeurt. Afhankelijk zijn van mensen die je moet vertrouwen. Of je wilt of niet, je hebt geen keuze. Wacht af en heb vertrouwen. Wat doet dit met mensen?

Na een succesvolle serie voorstellingen in 2013, wilden wij de musical speciaal in het kader van 75 jaar vrijheid opnieuw opvoeren. Helaas is de voorstelling vanwege maatregelen omtrent Covid-19 niet doorgegaan. Zodra weer structurele repetities mogelijk zijn gaat de musicalgroep zich richten op het instuderen en op de planken brengen van een andere musical.